Bereidingstijd: 25 min. Ingrediënten (4 pers.): 750 gr. Opperdoezer Ronde, fijne tuinboontjes 300 g, 1 pak fijne tuinboontjes (300 g, diepvries), 1 potje gegrilde paprika (295 g), 4 el Belgische mayonaise (pot 650 ml), 1 zakje Hollandse garnalen (150 g), 1 zakje peterselie (30 g), blaadjes grofgesneden

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en snijd met een scherp, puntig mesje de ‘ogen’ eruit. Halveer ze en doe in een pan met een laag water van 2 cm. Kook de aardappelen in 20 min. gaar met de deksel op de pan. Giet af en laat met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Kook ondertussen de tuinboontjes in 6 min. beetgaar. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm. Giet de tuinboontjes af en laat afkoelen onder koud stromend water.
  2. Meng 2 el vocht uit het potje paprika’s met de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper. Meng de dressing door de aardappelen.
  3. Snijd de paprika’s in reepjes en meng met de tuinboontjes, garnalen en peterselie door de aardappelen. Serveer lauw of op kamertemperatuur.