Aardappelcurry van Samuel Levie

Het eerste aardappelkookboek van Nederland, Power to the pieper, wil de aardappel weer terug op de kaart zetten in ons land. Samuel schreef het boek met Jonah Freud en Yolanda van der Jagt en maakt er vandaag een heerlijke curry uit in de Koffietijdkeuken. 

Bekijk de video hier: http://www.koffietijd.nl/aardappelcurry-van-samuel-levie/

Ingrediënten:

– 1 kilo Opperdoezer Ronden geschild en in tweeën
– 1/2 bos bospeen, in grove stukken
– 2 tl gemalen koriander
– 1 tl gemalen komijn
– 1 tl kurkuma
– 1/2 tl kaneel
– 1/2 tl gedroogde chilivlokken
– 1 tl paprikapoeder
– 1 el fijngeraspte gemberwortel
– 2 plakjes gemberwortel
– 2 el zonnebloemolie
– 2 uien, in stukken
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 1 blik tomatenblokjes à 400 ml
– 1 blik kokosmelk à 400 ml
– 150 g tuinerwten
– sap van 1/2 citroen

Bereiding:

Meng in een grote schaal de aardappels met de koriander, komijn, kardemom, kurkuma, chilivlokken, paprikapoeder en gemberwortel. Meng alles goed door elkaar zodat alle stukken aardappel rondom bedekt zijn met de specerijen.

Verhit de olie in een grote braadpan. Fruit de uien en de knoflook in de hete olie. Voeg de aardappels toe en bak ook deze even rondom aan  (pas op, want door de specerijen kunnen de aardappels snel aanbranden). Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de aardappels met een deksel op de pan in een klein uurtje door en door gaar worden. Als de saus te veel inkookt, verdun deze dan met een beetje water.

Tip: Lekker met een komkommerraita: meng 1 geraspte komkommer met 200 ml dikke yoghurt, wat fijngehakte munt en breng op smaak met zout en peper.

Weetje: Een curry smaakt de volgende dag altijd nóg lekkerder omdat de smaken van de specerijen dan goed hebben kunnen intrekken.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: