Edwin’s zilte Opperdoezer

Edwin’s zilte Opperdoezer De Kromme Watergang (2 Michelin sterren) 

Ingrediënten (voor 2 personen) 

  • 4 Opperdoezer Ronde 
  • 1 prei 
  • Kleine bosjes zee groenten 

o 2 soorten Zee melde (kort gekookt) o Zeekraal (rauw) o Schorre kruid (rauw) o Wilde postelein (rauw) o Lamsoor (kort gekookt) 

  • Kleine bosjes zeewier 

o Codium (rauw) o Rode koortjes wier (rauw) o Eikenwier (gefrituurd) o Iers mos (gefrituurd) o Zee sla (gefrituurd) 

  • 2 eierdooiers 
  • 4 el gastrique 
  • 100gr. Gesmolten roomboter 
  • 100gr. Verveine olie (zonnebloem olie met verveine gepureerd, dan gezeefd) 
  • Citroen schil geraspt 
  • Opperdoezer Ronde puree (gekookte Opperdoezer Ronde met boter, melk en beetje verveine olie gepureerd) 

Bereiding Kook de Opperdoezer Ronde in de schil in een pannetje met zeewater en/ of zeewier. Dompel de melde en de lamsoor heel kort in kokend water(maximaal 1 minuut). Snijd alleen van het witte gedeelte van de prei flinterdunne ringen. 

Maak nu je mousseline. Klop 2 eierdooiers met de gastrique op, voeg vervolgens de roomboter en de verveine-olie er langzaam doorheen. Voeg nog wat verse verveine toe. 

Nu kan je het bord opmaken: Leg 2 Opperdoezer Rondes in het midden van het bord. Spuit 3 toefjes puree eromheen. Decoreer de Rondes en de puree nu met de gekookte/ rauwe en gefrituurde zee groenten en zeewier. Als laatste voeg je nog wat van de fijn gesneden prei toe. 

Serveer dit met je verveine mousseline! 

Eet smakelijk! 

TTOOOOPP 

Schermafbeelding 2019-08-12 om 21.35.38

Geef een reactie