Eric’s koude Opperdoezer Ronde soep

Parkheuvel (2 Michelin sterren)

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • Olijfolie
  • ½ venkel in kleine blokjes gesneden
  • 1 prei (witte gedeelte) in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 reepje gerookte spek
  • 1 laurierblad
  • takje tijm en takje rozemarijn
  • 200gram Opperdoezer Ronde geschaafd en in 4 stukken gesneden
  • 250ml visbouillon
  • 250ml room
  • 125ml crème fraîche en een beetje extra voor de opmaak
  • Citroensap naar smaak
  • Pernod naar smaak
  • Peper en zout
  • 20-25 kleine Opperdoezer Ronde
  • Zeezout
  • Hollandse garnalen
  • doperwt scheuten of tuinkers

Bereiding

Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de venkel, prei, ui en gerookte spek.

Breek het laurierblaadje en doe deze samen met de tijm en rozemarijn erbij.

Voeg de gesneden Opperdoezer Ronde toe en roer alles goed door elkaar.

Voeg de bouillon toe en zet het vuur lager. Als laatste kunnen de room en crème fraîche erbij en laat alles vervolgens 30-45 minuten garen.

Als alles gaar is pureer je het geheel met een staafmixer. Vervolgens zeef je het door een punt zeef en breng je het op smaak met wat citroensap, Pernod en flink wat peper en zout. Laat het geheel afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg ondertussen 5-6 kleine Opperdoezer Ronde op een laag zeezout in een ovenschaal en zet deze 20-25 minuten in de oven.

Met een scherp met maak je een kruis bovenop de Opperdoezer Ronde en knijp deze heel zacht een klein beetje open.

Maak het bord als volgt op: Plaats de gepofte aardappelen op een diep bord. Doe op elke Opperdoezer Ronde een klein beetje crème fraîche. Voeg de Hollandse garnalen toe en schenk volgens de soep eroverheen en toef af met wat van de scheuten van de doperwten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie