Kou­de Op­per­doe­zer­s­oep met pan­cet­ta (AH)

Bereidingstijd: 30 min. (1 uur wachten). Ingrediënten (4pers): 6 bosuitjes, 4 stengels bleekselderij, 500 g Opperdoezer Ronde aardappelen, 25 g boter, 100 ml Martini Bianco (wijnschap), 1 liter kraanwater, 3 kippenbouillontabletten, 125 ml slagroom, 50 g pancetta (Italiaans spek).

Snijd de bosui in ringetjes. Houd het donkergroene deel apart voor garnering. Snijd de bleekselderij in boogjes. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukjes.

Smelt de boter in een soeppan met dikke bodem. Bak de bosui, bleekselderij en aardappel 2 min. op middelhoog vuur zonder ze bruin te laten worden. Voeg de martini bianco, het water en de kippenbouillontabletten toe en laat op laag vuur 20 min. koken.

Neem de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en pureer de soep met de staafmixer glad. Laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta op middelhoog vuur in 3 min. knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de achtergehouden bosui in ringetjes. Verdeel de soep over kommen, garneer met bosui en verkruimel de pancetta erboven.

koude-opperdoezersoep-met-pancetta.jpg

 

Geef een reactie