Prijswinnaars Opperdoezer Ronde-actie bekend

Fietstocht Opperdoes brengt ode aan oorsprong aardappel

In de laatste week van augustus zijn de prijswinnaars van de Opperdoezer Ronde-consumentenactie bekendgemaakt. Uit honderden inzendingen werden vier mensen blij gemaakt met een high tea voor 8 personen. De winnaars zijn inmiddels op de hoogte gesteld van het winnen van deze prijs.

opper

Deze win-actie was een initiatief van aardappelverpakker Leo de Kock & Zn. Met het West-Friese dorp Opperdoes is iets bijzonders aan de hand: het hele dorp teelt aardappelen. Na het zogeheten Pieperpad in Nederland is er nu ook een fietsroute door en langs Opperdoes die de historie van de aardappel in kaart brengt.

Dat is begonnen met tuinder Sluis. Deze teler pootte midden vorige eeuw
negenwekers op zijn akkers. Dit zijn aardappelen die al na negen weken geoogst kunnen worden. Ze werden Opperdoezer Ronde-aardappelen genoemd en ontvingen later een Europese Echtheidsgarantie, ook wel Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) genoemd.

De Opperdoezer Ronde is vanaf nu te bewonderen vanaf de fiets. Het fietsrondje brengt je onder andere langs een schapenboerderij en een theetuin. En deze theetuin is het onderwerp van de winactie. De winnaars hebben namelijk allemaal een high tea voor 8 personen gewonnen bij Theetuin Pronkjewail.

De prijswinnaars:
Sonja van Dalen, Den Helder
Jan Boes, Hengelo
J. Doornhof, Harderwijk
Gerda Scholten, Emmen

Voor meer informatie:
Leo de kock
Van IJsendijkstraat 176
1442 LC Purmerend
T: +31 (0)299-420975
F: +31 (0)299-438751
www.leodekock.nl 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: