Zo eet je een Opperdoezer Ronde

De Opperdoezer Ronde kan op vele manieren bereid worden. De beste en lekkerste manier is zoals deze in Opperdoes zelf al generaties lang wordt gegeten: onder water koken en opdienen met een kommetje gesmolten roomboter. Heerlijk! En heeft u wat aardappelen over? Door de bijzondere smaak is deze aardappel gebakken ook voortreffelijk! Hier vindt u nog veel meer heerlijke recepten.

Skyline_OR_def

5 Comments on “Zo eet je een Opperdoezer Ronde

  1. Ik eet de Opperdoezer Ronde altijd met gesmolten roomboter. Dat vind ik puur en het meest recht doen aan de lekkerste aardappel die ik ken. Ik ga al vroeg op pad om de eerste van de eerste oogst te kunnen genieten. Zo vind ik dat de Asperges dat ook verdiend.

  2. Vanmiddag gekocht. Ik zet de Opperdoezers ( eerst wassen maar niet geschild ) op met koud water. Roomboter met peterselie. En niets anders erbij dan alleen verse bladsla

  3. Wassen en ongeschild koken met flink wat zout. Wat een delicatesse! Gewoon met roomboter, een stukje vlees en groente. Ja, de opperdoezer is onmiskenbaar de ster van onze maaltijd. Vandaag voor de eerste keer de resterende aardappeltjes opgebakkken in wat roomboter… en ook nu weer hebben we genoten! Misschien is het niet de plek om ‘uit de kast te komen’, maar ik ben verslaafd aan deze heerlijke aardappel!

Geef een reactie