Bijgerecht 2-3 personen Bereidingstijd: circa 25-45 minuten Ingrediënten: 16 hele kleine Opperdoezer Ronde of 8 middelgrote exemplaren 30 g gesmolten boter voor de tomatenvulling 100 g gedroogde, in olie ingelegde tomaatjes heel fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt 8-10 blaadjes basilicum, fijngehakt blaadjes basilicum voor de kaasvulling 100 g blauwgeaderde kaas (Roquefort, Gorgonzola, Danish blue) fijngeprakt 3 eetlepels. Mascarpone of zure room 1 theelepel cognac peper 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze: Borstel de Opperdoezer Ronde goed schoon en bestrijk ze met de gesmolten boter. Leg op een bakblik een vel bakpapier of bakfolie, leg de aardappelen erop en bak ze circa 20 (kleintjes) – 40 (middelgrote) minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 °C. Laat de aardappeltjes afkoelen. Snijd een klein stukje van de onderkant zodat ze stevig staan en snijd er aan de bovenkant een dekseltje af. Hol de aardappeltjes uit, bewaar het kruim en druk dit met een vork fijn. Maak de vulling naar keuze (of allebei) en meng deze met het aardappelkruim. Doe de massa over in een spuitzak met grote spuitmond en vul de uitgeholde aardappelen. Garneer met basilicum en/of pijnboompitten. Zet de dekseltjes schuin terug op de aardappelen. Zet de gevulde aardappelen koel weg. Variaties: Voeg aan de tomatenvulling fijngehakte olijven toe. Vervang in de kaasvulling de cognac door medium sherry.

64eb6d3f6faea42597b5f032f293148c

%d bloggers liken dit: