Voor 4 personen: 400 g Opperdoezer Ronde 1 gesnipperd sjalotje 1 teentje knoflook 2 el kappertjes 2 el gehakte krulpeterselie 3 el crème fraîche 1 el gladde mosterd 4 scharreleieren chips van Opperdoezer Ronde courbouillon Voor de brandade: 1 sjalotje 1 teentje knoflook 2 dl room 2 grote makreelfilets 1 zesde van sinaasappel

Borstel de aardappelen schoon en kook ze gaar in courbouillon met wat extra zout. Laat ze goed uitlekken en snijd in grove brunoise. Fruit de knoflook en het sjalotje aan en meng met de aardappelen, voeg de kappertjes, crème fraîche, peterselie en mosterd toe en breng op smaak met peper en zout. Zweet voor de brandade de knoflook en het sjalotje aan en voeg de room toe. Maak de makreelfilets schoon en gebruik het vel om er chips van te maken. Voeg de fijngesneden vis toe en laat rustig garen, voeg de zeste toe en laat nog enkele minuten trekken. Draai de vis met de vaste ingrediënten fijn in de cutter, slap de brandade af met het vocht en breng op smaak. Pocheer de eieren 3 minuten in gezouten water met wat azijn. Plaats de salade aan de ene kant van het bord en plaats er het warme eitje op. Trek een streep brandade naast de salade en steek hier de chipjes van aardappel en het vel in.

%d bloggers liken dit: