Op­per­doe­zer Ron­de met ha­ring­sa­la­de en bies­look­saus

Bereidingstijd: 30 min. (1 uur wachten). Ingrediënten (4pers): 1 kg Opperdoezer Ronde aardappelen, 1 ui, 25 g bieslook, 100 ml mayonaise, 1 teen knoflook, 2 el kraanwater, 300 g romatomaten, 250 g gesneden andijvie, 300 g gerookte haringfilet.

Boen de aardappelen schoon onder de kraan en kook ze in water met zout in 20-25 min. gaar. Giet af. Snipper ondertussen de ui. Snijd de bieslook fijn. Doe in een kom en meng met de mayonaise. Pers de knoflook erboven. Voeg het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de tomaten in blokjes en meng met de andijvie en enkele eetlepels bieslooksaus. Verwijder het vel van de haringfilets en verdeel in porties. Verdeel de salade over de borden. Snijd de aardappelen open en schep de rest van de bieslooksaus erin. Serveer met de haringfilets.

Combinatietip: Lekker met zoetzure augurkjes.

Opperdoezer Ronde met Haringsalade

Skyline_OR_def

 

%d bloggers liken dit: