Ingrediënten: 750 gr. Opperdoezer Ronde, 200 gr. graskaas, 60 ml. crème fraîche, 60 ml. volle mayonaise, 1 tl. mosterd, 3 el. vers gehakte peterselie, zout & peper.

Bereiding: Begin met het schrappen van de aardappelen. Dit houdt in dat je met een mesje het velletje van de aardappel scrapt. Ik doe dit onder stromend water, omdat de Opperdoezer Ronde snel verkleurd. Kook ze vervolgens heel tot ze gaar zijn en laat ze afkoelen.

Snij ondertussen de graskaas in blokjes van 1 á 1,5 cm. Deze kaas wil je wat in dikkere blokjes hebben zodat hij goed opvalt in deze salade. Leg de kaas even opzij. Doe in een kom de crème fraîche, mayonaise, mosterd en gehakte peterselie. Roer dit goed door elkaar en voeg de kaas erbij. Snij de aardappel in grove stukken en doe deze bij de rest. Roer het goed door elkaar en breng het op smaak met zout en peper.

Skyline_OR_def

%d bloggers liken dit: