Opperdoezer Ronde met sashimi van zalm, asperges en Hollandaisesaus.

Opperdoeze rgaar koken en pellen, ontdoen van zijn schil met een mesje. De schone aardappeltjes aanmaken met zure room, bieslook, peterselie, zout en peper.
Aspergeschillen, 1 liter water koken met 12 gram zout. Waterkoken dan asperges erin deze 1 min laten koken. Deze dan van vuur en aflatenkoelen in het vocht. Zalmdunne plakjes snijden, deze marineren met beetje olijfolie peper zout en wat rasp van limoen.

Hollandaise:
200gram gesmolten boter
3 eidooiers
8 eetlepels castric

Eidooiers in pannetje met castric, peper en zout. Met een garde gaar kloppen op niet te hoog vuur als het gaar is al roerend de gesmolten boter toevoegen. Het bordje naar keuze opmaken.

ad22b02a20e9ccdc58d098aa27980785

%d bloggers liken dit: