Deze seizoensaardappeltjes zijn gepoft heerlijk met chili en frisse crème fraîche.

Bereidingstijd:
25 min. bereiden
50 min. oventijd.

Ingrediënten (4pers):
4 Opperdoezer Ronde aardappelen
1 rode ui
1½ teen knoflook
2½ tl picadillo
100 g Coburger ham
1 groene paprika
800 g limabonen
600 g cannellinibonen
75 g zongedroogde tomaten in olie
3 tastytomtrostomaten
4 maiskolven
2 bosuitjes
200 g crème fraîche

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Prik de aardappelen met een vork een paar keer in en omwikkel ze met aluminiumfolie. Pof in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Als je er met een vork makkelijk in kunt prikken, zijn ze gaar.

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem. Bak de ui, knoflook en picadillo 5 min. op laag vuur tot de ui glazig is. Snijd de ham in reepjes en de paprika in kleine blokjes. Voeg de ham en paprika toe aan het uienmengsel en bak 5 min. mee.

Laat ondertussen alle bonen uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de trostomaten in blokjes. Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Doe ondertussen de maiskolven in een ruime pan met water en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur in 15 min. gaar worden. Laat uitlekken. Snijd de bosui in dunne ringetjes en meng met de crème fraîche. Voeg peper en eventueel zout toe.

Verhit de grillpan en gril de maiskolven rondom 5 min. Snijd de aardappelen aan de bovenkant open en schep er een lepel crème fraîche in. Serveer met de mais en chili.

Zomerse chili con carne met Opperdoezers

%d bloggers liken dit: