Opperdoezer Ronde op Indiase wijze

Hollandse aardappelen met een Indiaas tintje en geurende kruiden: spannend!

Ingrediënten

  • 800 g Opperdoezer Ronde
  • 1 bloemkool
  • 2 rode uien
  • 1 el gemalen geelwortel (kurkuma)
  • 2 el komijn (djinten)
  • 200 ml kookroom
  • 8 g verse koriander

Keukenspullen:

  • Ovenschaal (25×30 cm)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijk stukken. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen en bloemkool 10 min. Giet af. Vet de ovenschaal in en doe de aardappelen en bloemkool erin.
  2. Snijd de uien in parten. Meng ze door de aardappelen en bloemkool. Roer de geelwortel en het komijnzaad door de kookroom. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schenk het roommengsel over de groenten. Bak ca. 25 min. in de oven. Bestrooi vlak voor serveren met de korianderblaadjes.

Eet smakelijk!

Bron: AH

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.

Tips

Lekker met een vegetarische hamburger