Recepten

De Opperdoezer Ronde kan op vele manieren bereid worden. De beste en lekkerste manier is zoals deze in Opperdoes zelf al generaties lang wordt gegeten: onder water koken en opdienen met een kommetje gesmolten roomboter. Heerlijk! En heeft u wat aardappelen over? Door de bijzondere smaak is deze aardappel gebakken ook voortreffelijk! Hieronder vindt u nog veel meer heerlijke recepten.


Pizza van Opperdoezer Ronde (Onno Kokmeijer)

Ingrediënten:
4 st Tortilla vellen
100 gr verse roomkaas
1 el. groene pesto
1 el. kappertjes
100 gr. verse geitenkaas
200 gr. dungesneden gerookte zalm
100 gr. notensla


Tarte Tatin van Opperdoezer Ronde (Onno Kokmeijer)

Ingrediënten:
300 g pond Opperdoezer Ronde
1 blaadje laurier
75 gr gesmolten roomboter
3 el zongerijpte Taggia-olijven
100 g semi-zongedroogde tomaten
4 plakken roomboterbladerdeeg


Spaanse Omelet met Opperdoezer Ronde  (Onno Kokmeijer)

Ingrediënten:
2 st sjalot
250 gr. Opperdoezer ronde
zout & peper
4 el. olijfolie
5 eieren
100 g chorizo, spaanse worst
bladpeterselie


Op­per­doe­zer Ron­de met ha­ring­sa­la­de en bies­look­saus

Opperdoezer Ronde met Haringsalade

Bereidingstijd:
30 min. (1 uur wachten)

Ingrediënten (4pers):
1 kg Opperdoezer Ronde aardappelen
1 ui
25 g bieslook
100 ml mayonaise
1 teen knoflook
2 el kraanwater
300 g romatomaten
250 g gesneden andijvie
300 g gerookte haringfilet

Lees meer


Kou­de Op­per­doe­zer­s­oep met pan­cet­ta

Koude Opperdoezersoep met pancetta

Bereidingstijd:
30 min. (1 uur wachten)

Ingrediënten (4pers):
6 bosuitjes
4 stengels bleekselderij
500 g Opperdoezer Ronde aardappelen
25 g boter
100 ml Martini Bianco (wijnschap)
1 liter kraanwater
3 kippenbouillontabletten
125 ml slagroom
50 g pancetta (Italiaans spek)

Lees meer


Ge­pof­te Op­per­doe­zers met biet­jes en gei­ten­kaas

img_071775_445x297_JPG

Bereidingstijd:
60 min.

Ingrediënten (4pers):
600 g Opperdoezer Ronde
4 rauwe rode bieten (ongepeld)
4 rode uien
4 takjes rozemarijn
5 el olijfolie extra vierge
20 g platte peterselie
40 g rucola
100 g zongerijpte Taggia-olijven
125 g geitenkaas naturel 45+ (verkruimeld)

Lees meer


Opperdoezers met peterselieboter

Opperdoezers met peterselieboter

Bereidingstijd:
30 min.

Ingrediënten (4pers):
750 g Opperdoezer Ronde
20 g platte peterselie
75 g boter (op kamertemperatuur)
1 tl grof zeezout

Lees meer

 


Lauwwarme salade van Opperdoezer en brandade van makreel

Bereidingstijd:
40 min.

Ingrediënten (4pers):
400 g Opperdoezer Ronde
1 gesnipperd sjalotje
1 teentje knoflook
2 el kappertjes
2 el gehakte krulpeterselie
3 el crème fraîche
1 el gladde mosterd
4 scharreleieren chips van Opperdoezer Ronde courbouillon

Voor de brandade:
1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 dl room
2 grote makreelfilets
1 zesde van sinaasappel

Lees meer


Ron Blaauw’s Opperdoezer met zalm en asperges

Bereidingstijd:
40 min.

Ingrediënten (4pers):
400 g Opperdoezer Ronde
400 g asperges
1 el zure room
bieslook
peterselie

Hollandaise:
200 gram gesmolten boter
3 eidooiers
8 eetlepels castric

 Lees meer


Gevulde Opperdoezer met verse tuinkruiden

Bereidingstijd:
45 min.

Ingrediënten (2-3pers):
16 hele kleine Opperdoezer Ronde of 8 middelgrote exemplaren
30 g gesmolten boter

Voor de tomatenvulling:
100 g zongedroogde tomaatjes, heel fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
8-10 blaadjes fijngehakt blaadjes basilicum

Voor de kaasvulling:
100 g blauwgeaderde kaas (Roquefort, Gorgonzola, Danish blue) fijngeprakt
3 eetlepels Mascarpone of zure room
1 theelepel cognac
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Lees meer


Opperdoezer salade met pesto

Bereidingstijd:
30 min.

Ingrediënten:
Zoveel Opperdoezer Ronde als u nodig hebt
Azijn
Ui
Suiker
Tomaten
Ham
Geroosterde pijnboompitten
Potje pesto

Lees meer


Spek Opperdoezertjes

week-21-lente-aardappel-schotelBereidingstijd:
30 min.

Ingrediënten:
500 g Opperdoezer Ronde
300 g vers gedopte tuinbonen of diepvries tuinbonen
2 takjes bonenkruid
100 g ontbijtspek in blokjes
1 bosuitje, in ringetjes
25 g boter, in klontjes
versgemalen peper/fleur de sel

Lees meer


Zo­mer­se chi­li con car­ne met Op­per­doe­zers

Zomerse chili con carne met Opperdoezers

Bereidingstijd:
25 min. bereiden
50 min. oventijd

Ingrediënten (4pers):
4 Opperdoezer Ronde aardappelen
1 rode ui
1½ teen knoflook
2½ tl picadillo
100 g Coburger ham
1 groene paprika
800 g limabonen
600 g cannellinibonen
75 g zongedroogde tomaten in olie
3 tastytomtrostomaten
4 maiskolven
2 bosuitjes
200 g crème fraîche

Lees meer


Opperdoezer Ronde maaltijdsalade

Medium_1_1_127Bereidingstijd:
25 min. (+afkoelen)

Ingrediënten (4pers):
1 kg Opperdoezer Ronde
2 eieren
400 g broccoli
4 kleine rijpe tomaten
8 el Amsterdamse uitjes + vocht
200 g (dikke plak) Westfriese achterham
100 g (dikke plak) oude kaas
6 el Zaanse mayonaise
1 el Zaanse mosterd
6 el grof gehakte peterselie

Lees meer

 

Skyline_OR_def