Opperdoezer Ronde salade met witte asperges en zalm

Er zijn veel manieren om de Opperdoezer Ronde te bereiden, maar wil je ze eten als een Brabander? Kook er dan ook eens wat Brabantse Wal Asperges, ook een beschermd streekproduct trouwens, bij en maak er deze heerlijke maaltijdsalade van.

Ingrediënten

  • 500 gram Opperdoezer Ronde
  • 8 witte asperges
  • 50ml olijfolie extra vergine
  • Rasp en het sap van 1 citroen
  • 1 ½ eetlepel sushi azijn
  • 250 gram gerookte zalm
  • 4 radijsjes
  • Gehakte bieslook en eventueel wat waterkers

Bereidingswijze

  1. Schrap de aardappelen en snijd de ´oogjes´ eruit.  Zorg dat de aardappelen helemaal onder water staan in de pan en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af en halveer ze. Schil intussen de witte asperges, snijd ze over de lengte doormidden en daarna in gelijke stukken. Kook ze in licht gezouten water beetgaar. Laat ze afkoelen in het kookvocht. Haal de afgekoelde asperges uit het vocht en laat ze goed uitlekken. Breng op smaak met een beetje olijfolie en citroenrasp.
  2. Snijd de gerookte zalm in mooie repen. Snijd de radijsjes met de mandoline in dunne plakjes.
  3. Maak een vinaigrette van de sushi azijn, een paar druppels citroensap en de rest van de olijfolie
  4. Breng nu alles samen op een mooie schaal. De asperges, de aardappeltjes, de gerookte zalm. Garneer met de gehakte bieslook en wat citroenrasp. Vlak voor het serveren besprenkel je de salade met de vinaigrette. Serveer direct.

 

Eet smakelijk!

 

Recept en foto: Myra Madeleine

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.