Tompoes van Opperdoezer Ronde, pastrami en witlof

Geen kant-en-klare tompoes van die ene retailketen, maar een heerlijke ambachtelijke, zelfgemaakte tompoes met Opperdoezer Ronde, pastrami en witlof; dat wordt smullen!

Ingrediënten

  • 10 kleine Opperdoezer Rondes
  • 150 g gesneden plakken pastrami
  • 2 stronken witlof
  • 1 bintesla
  • 1 kleine zak chips naturel
  • 40 g boter
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in veel water met een beetje zout totdat ze gaar zijn.
  2. Snij vervolgens de aardappelen in dunne plakjes. (Ongeveer 9 tot 12 plakken per persoon)
  3. Bak de blaadjes van de stronken witlof in boter met een beetje peper en zout. Haal ze uit de pan als ze mooi goud gekleurd zijn. Snij de bintesla in kleine reepjes en voeg de witlof bij de sla. Maak de vinaigrette door de olijfolie, balsamicoazijn met wat peper en zout te mengen en maak het een beetje warm in een pannetje.
  4. Maak nu de borden op. Leg eerst 3 plakjes aardappel naast elkaar, dan 3 chipjes ernaast.
  5. Leg er vervolgens een paar pastrami plakjes op en de sla met witlof. Herhaal dit 3 keer en maak af met wat van de vinaigrette.

 

Eet smakelijk!

 

Bron: BinnensteBuiten

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.