Traybake van Opperdoezer Ronde met venkel en tomaatjes

Niets zo makkelijk als een traybake gerecht: snijd je favo groenten en in dit geval wat Opperdoezer Ronde, oven aan en gaan! Heerlijk als bijgerecht of als gezond hoofdgerecht met bijvoorbeeld een salade.

Ingrediënten

  • 1 kg Opperdoezer Ronde
  • 2 venkelknollen
  • 4 kleine rode uien
  • 4 mooie takjes cherrytomaat
  • 4-6 knoflooktenen, ongepeld
  • 20 g takjes verse oregano of tijm
  • 1 tl venkelzaadjes, gekneusd
  • 4 el olijfolie
  • peper, zout
  • 1 el paprikapoeder

Extra nodig: bakplaat met bakpapier erop of ruime braadslee

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappelen schoon en snijd in parten. Kook ze ca. 8 minuten voor tot beetgaar. Giet de aardappeltjes af en verdeel over de bakplaat.
  2. Verwarm de oven voor op 200˚C hetelucht. Maak de venkels schoon en snijd in parten. Snijd de uien een paar keer kruislings in tot ruim een halve cm van de wortelaanzet en er een bloemvorm ontstaat. Doe de venkel en knoflooktenen bij de aardappeltjes op de bakplaat, zet de ui-bloemen ertussen en maal er peper en zout boven.
  3. Ris de blaadjes van de helft van de kruiden en strooi ze er ook over, samen met de gekneusde venkelzaadjes en paprikapoeder. Besprenkel dan de groenten met de olijfolie en zet 20-25 minuten in de oven.
  4. Bestrooi de groenten met de gekneusde venkelzaadjes en schep de groenten voorzichtig een keer om. Leg de tomatentakjes erbij op de groenten en zet nog 20 minuten terug in de oven tot alle groenten gaar zijn. Garneer met de laatste kruiden en serveer.

 

Eet smakelijk!

 

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.

Tips

Lekker met gebakken kippendij erbij, warm gerookte zalm of vegetarisch alternatief, maar kan ook zonder.