Opperdoezer Ronde salade met makreel en radijs

De smaak van de Opperdoezer Ronde matcht goed bij de smaak van vis, en dan vooral de makreel. Geef de salade een frisje mee door er radijsjes aan toe te voegen en je maaltijdsalade is klaar!

Ingrediënten

  • 350 g Opperdoezer Ronde
  • 12 radijsjes, gehalveerd
  • 50 g rucola
  • 3 el crème fraîche
  • 3tl geraspte mierikswortel (potje)
  • ½ el citroensap
  • 25 g zonnebloempitten
  • 15 g gerookte makreel, graatjes verwijderd

Bereidingswijze

  1. Snijd de ongeschilde Opperdoezer Ronde in kwarten (kleintjes door de helft) en kook ze in water met zout in ongeveer 12 minuten beetgaar.
  2. Klop intussen een dressing van de crème fraîche, mierikswortel en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de aardappelen af en schep ze meteen om met de dressing.
  4. Doe ze over in een grote schaal en meng de rucola, radijsjes en de helft van de zonnebloempitten erdoor.
  5. Bestrooi de aardappelsalade met de rest van de zonnebloempitjes en verdeel de gerookte makreel erover.

Eet smakelijk!

Bron: Le Bistro Aardappelen

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.