Opperdoezer Ronde met dille-knoflookboter

Dit heerlijke gerecht met een knoflook-dilleboter is heerlijk als bijgerecht bij een gebakken groenten of kabeljauwfilet.

Ingrediënten

  • 1 kg Opperdoezer Ronde
  • 100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 el dille, fijngehakt
  • Fleur de sel

Bereidingswijze

  1. Prak met een vork de knoflook en de dille door de zachte boter. Voeg fleur de sel naar smaak toe. Laat de boter, verpakt in vershoudfolie, in de koelkast in 30 min. stevig worden.
  2. Boen de aardappelen schoon en snijd eventuele ogen weg. Halveer grote exemplaren. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
  3. Giet de aardappelen af. Schep de aardappelen op een schaal en verdeel er de boter in kleine vlokjes over.

 

Eet smakelijk!

Bron: Vriendin

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.