Opperdoezer Ronde met pompoen uit de oven

Het blijft (helaas) niet voor eeuwig zomer, dus dit herfstgerecht met Opperdoezer Ronde en gekruide pompoen is heerlijk voor een wat donkerdere dag. Lekker vullend en snel op tafel!

Ingrediënten

  • 800 gram Opperdoezer Ronde
  • 750 gram pompoenblokjes
  • 1 rode ui
  • 125 g champignons
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ tl komijnzaad
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl gedroogde tijm
  • snuf zout en peper
  • 2 handen verse spinazie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Borstel de Opperdoezer ronde schoon en snijd hierna in stukken. Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes.
  3. Kook de pompoenblokjes 5 minuten voor.
  4. Meng in een grote kom de blokjes Opperdoezer ronde met de voorgekookte pompoenblokjes, ui, plakjes champignon en tenen knoflook. Besprenkel met de olijfolie en voeg hierna de kruiden toe. Roer alles goed door elkaar zodat de kruiden goed gemengd zijn met de blokjes aardappel en pompoen.
  5. Verdeel het mengsel over de bakplaat en rooster die 30 minuten in de oven. Schep de groenten na 15 minuten even om.
  6. Prak de knoflookteentjes hierna fijn en roer dit samen met de verse spinazie door de geroosterde groenten. Serveer het gerecht hierna direct.

 

Eet smakelijk!

Bron: Brenda Kookt

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.