Opperdoezer Ronde salade met makreel

Deze frisse salade bomvol groente staat binnen een half uur op tafel! De romige smaak van de Opperdoezer Ronde komt extra goed naar boven in combinatie met makreel; smullen dus!

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui
  • 200 milliliter witte wijn azijn
  • 1 rode biet
  • 200 grap gerookte makreelfilet
  • 0,5 eetlepel grove mosterd
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • 2 zoetzure augurken
  • 2 kropjes mini romainesla

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui heel fijn. Meng de ui in een kom met 75 ml wijnazijn. Schil de biet met een dunschiller. Snijd de biet eerst in plakken van 5 mm en daarna in blokjes van 5 mm. Meng de bietblokjes in een kom met 75 ml wijnazijn. Laat de ui en biet 3-4 uur marineren.
  2. Boen de aardappelen schoon onder stromend water, wrijf met een borstel de loszittende schil eraf. Snijd de aardappel in plakken van 2 cm dik, snijd deze plakken in blokjes van 2 cm. Leg de aardappelen in een stoommandje en hang dit in een pan boven kokend water. Dek af en stoom de aardappelblokjes in 10-15 minuten beetgaar.
  3. Verdeel intussen de makreel in stukken. Laat de rode ui en biet in een zeef uitlekken. Klop in een schaal een dressing van 50 ml witte-wijnazijn, mosterd, olijfolie, fijngeknipte bieslook en wat zout en versgemalen peper. Laat de gare aardappelblokjes even iets uit lekken en snijd ondertussen de augurk in plakjes. Schep de aardappelen warm door de dressing. Schep ook de makreel, augurkplakjes en de rode ui erdoor.
  4. Snijd de kontjes van de kropjes sla, maak de blaadjes los en verdeel ze over vier borden. Schep de aardappelsalade erop en strooi de bietblokjes erover.

 

Eet smakelijk!

Bron: Dekamarkt

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.