Frisse salade van Opperdoezer Ronde

Tijd voor een barbecue in de tuin? Deze frisse salade van Opperdoezer Ronde is ideaal als smaakvol bijgerecht en het staat in no-time op tafel; win-win!

Ingrediënten

  • 500 g Opperdoezer Ronde
  • 3 el Zaanse mosterd (grof gemalen)
  • 2 el wittewijnazijn
  • 6 el zonnebloemolie
  • 1 zak waterkers (75 g)

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappelen in parten. Kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar.
  2. Maak ondertussen een dressing van de mosterd en azijn. Klop er in een dun straaltje de olie door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de aardappelen af en laat ze 5 min. afkoelen. Meng met de dressing en laat nog iets afkoelen.
  3. Breng de aardappelsalade op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra azijn en olie toe. Meng de waterkers door de aardappelsalade en serveer in een schaal.

Eet smakelijk!

Bron: AH

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.

Tips

Voeg voor een niet-vegetarische variant knakworst en gekookte eieren toe en serveer als maaltijdsalade, of doe er blokjes Kernhem (kaas) doorheen.