Gekookte Opperdoezer Ronde met kaasfondue

Kaasfondue is altijd een goed idee, zeker in combinatie met de romige Opperdoezer Ronde!

Ingrediënten

  • 750 g Opperdoezer Ronde, geschild
  • 400 g broccoli
  • 150 g cherry-/kerstomaatjes
  • 0,5 stokbrood
  • 400 ml droge witte wijn
  • 300 g gruyère, geraspt
  • 300 g belegen kaas
  • 2 el maizena
  • Nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappelen in stukjes.
  2. Kook de aardappelen in 10-12 minuten gaar.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes.
  4. Was de tomaatjes.
  5. Snijd het stokbrood in plakjes.
  6. Schenk de wijn in een pan met dikke bodem en verhit de wijn tot hij bruist.
  7. Voeg de kaas toe en blijf roeren tot alle kaas gesmolten is.
  8. Roer in een kopje de maïzena met 4 el water glad.
  9. Giet het papje al roerende bij het kaasmengsel.
  10. Breng de fondue op smaak met peper en nootmuskaat.
  11. Zet de fondue op tafel op een hittebron (spiritusbrander of elektrische warmhoudplaat).
  12. Zet aardappelen, broccoli, tomaatjes en brood op tafel.
  13. Doop aardappelen, brood of groenten aan een vork in de fondue.

Eet smakelijk!

Bron: Deen

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.