Geprakte Opperdoezer Ronde met karbonaadjes en haricots verts

Een AGV’tje kan soms best lekker zijn; aardappelen, groenten en vlees zijn al van oudsher de legendarische drie-eenheid op de Nederlandse borden! De variaties zijn eindeloos, dus kies je favo stukje vlees (of vega), groenten en serveer met de geprakte Opperdoezer Ronde; puur genieten!

Ingrediënten

  • 1 kilo Opperdoezer Ronde
  • 4 karbonades (PLUS beter leven)
  • Olijfolie om in te bakken
  • 4 el roomboter
  • 1 bos peterselie
  • 350 g Fairtrade haricots verts

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water. Kook ongeveer 20 minuten in kokend water met 1 eetlepel zout. Voeg de haricots verts de laatste 5 minuten toe. Laat daarna goed uitstomen.
  2. Kruid de karbonades met peper en zout en bak ze op medium vuur in wat olijfolie, ongeveer 6-7 minuten per kant. Houd ze daarna warm op een bord onder wat aluminiumfolie. Bak de haricots verts nog even kort in de pan van de karbonaadjes op zodat ze extra knapperig worden.
  3. Smelt de roomboter in een pannetje of op een laag wattage in de magnetron. Snijd de peterselie fijn.
  4. Leg de karbonaadjes, de aardappels en de haricots verts op de borden. Druk elke aardappel met een pureestamper of een grote vork plat en overgiet met de gesmolten boter en bestrooi met de platte peterselie en eventueel extra zout en peper.

Eet smakelijk!

Bron: 24Kitchen

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde