Geroosterde Opperdoezer Ronde met zalm en groenten

De Opperdoezer Ronde heeft een bijzondere smaak, die ook na het koken goed aanwezig blijft. Om die reden is de Opperdoezer Ronde bij uitstek geschikt om op andere manieren te bereiden.

Ingrediënten

  • 500 g Opperdoezer Ronde
  • 4 zalmfilets van ieder 150 g
  • 400 g cherrytomaten
  • 200 g groene aspergetips
  • olijfolie
  • 1 Bio+ Citroen

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water. Snijd de aardappels in partjes en kook 10 minuten in kokend water met 1 eetlepel zout. Laat daarna 5-10 minuten uitstomen zodat ze zo droog mogelijk worden.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met een klein beetje olijfolie en kruid met wat zout. Zorg dat de aardappeltjes niet tegen elkaar aan liggen, want dan stomen ze in plaats van te roosteren. Bak 20 minuten in de oven.
  3. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes. Haal de bakplaat eruit (laat de oven aan staan en verlaag de temperatuur naar 200 graden) en schuif de aardappels een beetje opzij. Leg de zalmfilets, de gehalveerde tomaatjes en de groene aspergetips erbij en zet de bakplaat nog ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven, totdat de aardappeltjes goudbruin zijn en de zalm gaar is.
  4. Leg alles op een mooi bord en knijp vlak voor het serveren de citroen over het gerecht uit. Kruid eventueel met extra peper en zout.

Eet smakelijk!

Bron: 24Kitchen

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.