Hutspot van pompoen en Opperdoezer Ronde

Een heerlijk hutspotje voor als de dagen weer wat korter worden. De smaak van de Opperdoezer Ronde blijft duidelijk aanwezig, ook na het prakken. Met pompoen erbij krijgt het gerecht een herfstachtig tintje; heerlijk als vullende avondmaaltijd!

Ingrediënten

  • 800 g Opperdoezer Ronde
  • 800 g gesneden pompoen
  • 600 g uienringen
  • 5 takjes tijm
  • olijfolie
  • 75 g gemengde noten
  • 8 el Amsterdamse uien + vocht
  • 1 potje hüttenkäse

Bereidingswijze

  1. Was de aardappelen en snijd ze met schil in blokjes die ongeveer de helft kleiner zijn dan de pompoenblokjes.
  2. Doe de aardappelen met de pompoen en uienringen in een grote pan.
  3. Rits de blaadjes van de tijmtakjes erboven.
  4. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en roerbak 3 minuten op een hoog vuur.
  5. Voeg zoveel koud water toe dat alles net onder staat. Breng aan de kook en kook in ca. 20 minuten gaar.
  6. Hak ondertussen de noten grof.
  7. Snijd de uien doormidden of in vieren.
  8. Giet als de aardappelen en groenten gaar zijn het water af en stamp ze niet al te fijn.
  9. Voeg ¾ van de noten, de Hüttenkäse of ricotta en 2-3 el vocht van de Amsterdamse uien toe.
  10. Proef en voeg naar smaak eventueel nog wat van het vocht, peper en zout toe.
  11. Schep de hutspot op warme borden en strooi de uitjes en de rest van de noten erover.

 

Eet smakelijk!

Bron: Deen

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.

Tips

In plaats van uien kunt u ook preiringen gebruiken. Het is ook lekker om een paar lepels piccalilly door deze hutspot te scheppen.