Italiaanse Opperdoezer Ronde met pestoboter

Het beste van twee werelden: dit recept van Opperdoezer Ronde en Italiaanse pestoboter is een topcombinatie! Serveer met karbonades en een salade voor een volwaardig hoofdgerecht.

Ingrediënten

  • 750 g Opperdoezer Ronde
  • 1 handje basilicumblaadje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 8 el extra vergine olijfolie
  • 25 g geraspte parmezaanse kaas
  • 75 g roomboter ongezouten op kamertemperatuur
  • 4 ribkarbonades
  • 75 g sla melange
  • 250 g cherry-/kerstomaatjes
  • 1 el crema di balsamico

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappelen onder stromend water goed schoon. Halveer grote exemplaren. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Roer de parmezaanse kaas erdoor en breng de pesto op smaak met zout en peper.
  2. Pureer met de staafmixer de basilicum met de knoflook, de pijnboompitten en 4 el olijfolie. Prak 1 flinke el pesto door de zachte boter.
  3. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 8 min. bruin en gaar. Verdeel de slamelange met de tomaatjes over een schaal. Besprenkel de salade met de laatste 2 el olijfolie en de balsamicosiroop. Bestrooi met zout en peper.
  4. Giet de aardappelen af en schud ze om met vlokjes pestoboter. Serveer de aardappelen met de karbonades en de salade.

 

 

Benodigdheden: 

Staafmixer

 

Eet smakelijk!

Bron: Deen

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.