Kabeljauw met mosterdkorstje en Opperdoezer Ronde

Vrijdag visdag? Of een andere dag, dat kan natuurlijk ook; maar een visje op z’n tijd is heerlijk. Helemaal als je hem nét iets specialer maakt door dit mosterdkorstje. Serveer de vis met gebakken Opperdoezer Ronde en aanvallen maar!

Ingrediënten

  • 500 g Opperdoezer Ronde
  • 2 sneeën wit brood, geroosterd, zonder korst
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 4 eetl. groene kruiden
  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • 400 g kabeljauwfilets, vers, in 4 stukken
  • 1 eetl. olie
  • 1 theel. citroenschil
  • 1 eetl. citroensap

Bereidingswijze

  1. Vermaal de geroosterde boterhammen in de keukenmachine met de mosterd, kruiden en 50 gram boter tot een fijn mengsel.
  2. Verwarm de oven op 180°C.
  3. Bestrooi de visfilets rondom met zout en peper en leg ze in een met olie ingevette ovenschaal. Bedek ze met het kruidenmengsel.
  4. Bak de kabeljauw in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  5. Was de aardappelen goed en kook ze in ruim kokend water met wat zout in circa 20 minuten gaar.
  6. Vermeng de rest van de boter met citroenrasp en -sap en voeg wat zout en peper toe.
  7. Schep de boter door de aardappelen en serveer deze met de vis. Garneer eventueel met nog wat groene kruiden.

 

Eet smakelijk!

Bron: Deen

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.

Tips

Neem voor de groene kruiden peterselie, bieslook, kervel en basilicum.