Koude soep van Opperdoezer Ronde en pancetta

Koude soep? Heerlijk! De uitgesproken smaken van de ui en pancetta in combinatie met de romige smaak van de Opperdoezer Ronde komen zo extra goed tot hun recht. Serveer met een broodje, zoek een plekje in de zon en geniet!

Ingrediënten

  • 6 bosuien
  • 4 stengels bleekselderij
  • 500 g Opperdoezer Ronde
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 100 ml Martino Bianco (wijnschap)
  • 1 liter kraanwater
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 125 ml verse slagroom
  • 50 g pancetta (Italiaans spek)

Keukenspullen:

  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Snijd de bosui in ringetjes. Houd het donkergroene deel apart voor garnering. Snijd de bleekselderij in boogjes. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukjes.
  2. Smelt de boter in een soeppan met dikke bodem. Bak de bosui, bleekselderij en aardappel 2 min. op middelhoog vuur zonder ze bruin te laten worden. Voeg de martini bianco, het water en de kippenbouillontabletten toe en laat op laag vuur 20 min. koken.
  3. Neem de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en pureer de soep met de staafmixer glad. Laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
  4. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta op middelhoog vuur in 3 min. knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de achtergehouden bosui in ringetjes. Verdeel de soep over kommen, garneer met bosui en verkruimel de pancetta erboven.

Eet smakelijk!

Bron: AH

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.

Tips

  • Lekker met AH Liefde & Passie meerzadenbrood of volkorenbrood.
  • Je kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Meenemen naar een picknick kan ook: schenk de koude soep voor vertrek in een thermosfles en verkruimel de pancetta ter plekke erover.