Opperdoezer Ronde met haringsalade en bieslooksaus

Deze zomerse salade met warme Opperdoezer Ronde, gerookte haring en een frisse bieslookmayonaise is perfect voor lange zomeravonden in de tuin. Heerlijk voor bij de barbecue of als lunchsalade.

Ingrediënten

  • 1 kg Opperdoezer Ronde
  • 1 ui
  • 25 g verse bieslook
  • 100 ml mayonaise
  • 1 teen knoflook
  • 2 el kraanwater
  • 300 g romatomaten
  • 250 g gesneden andijvie
  • 300 g gerookte haringfilet

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappelen schoon onder de kraan en kook ze in water met zout in 20-25 min. gaar. Giet af. Snipper ondertussen de ui. Snijd de bieslook fijn. Doe in een kom en meng met de mayonaise. Pers de knoflook erboven. Voeg het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de tomaten in blokjes en meng met de andijvie en enkele eetlepels bieslooksaus. Verwijder het vel van de haringfilets en verdeel in porties. Verdeel de salade over de borden. Snijd de aardappelen open en schep de rest van de bieslooksaus erin. Serveer met de haringfilets.

Eet smakelijk!

Bron: AH

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.

Tips

Lekker te combineren met zoetzure augurkjes.