Opperdoezer Ronde met peterselieboter

Less is more! Dit geldt zeker voor de Opperdoezer Ronde; enkel met roomboter is deze pieper al een ware delicatesse. Kies voor goede roomboter, dat zal de smaak van de Opperdoezer Ronde alleen maar ten goede komen.

Ingrediënten

  • 750 g Opperdoezer Ronde
  • 2 g verse platte peterselie
  • 75 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 tl grof zeezout

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappelen schoon onder de kraan. Halveer ze en kook ze in water met zout in 20-25 min. gaar Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de boter met het zeezout en de peterselie. Houd wat peterselie achter om te garneren.
  2. Giet de aardappelen af. Meng de peterselieboter door de aardappelen en laat met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Schep de aardappelen op een schaal, bestrooi met de rest van de peterselie en serveer direct.

Bron: AH

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.

Tips

  • Vervang de peterselie door fijngesneden dille
  • Lekker bij gebakken vis