Soep van Opperdoezer Ronde en soepvlees

Voor de wat meer gevorderde thuiskok; dit heerlijke soepje met Opperdoezer Rondes en zelf getrokken bouillon! Geef de tafelschikking iets meer aandacht en je waant je zo in een restaurant!

Ingrediënten

  • 250 g aardappels
  • 450 g soepvlees
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g soepgroenten
  • 1 laurierblaadje
  • 5 peperkorrels
  • 20 Opperdoezer ronde
  • 100 g bloemkolen
  • 100 g groene kolen
  • 50 g broccoli
  • 1 scheutje olijfolie

Bereidingswijze

  1. Was en schil de kruimige aardappels.
  2. Vul een pan met 1½ liter koud water en voeg het soepvlees en de aardappel toe. Breng op matig vuur langzaam tegen de kook aan. Schep telkens het schuim van de bouillon.
  3. Pel en snijd ondertussen de ui in halve ringen. Hak de knoflook fijn.
  4. Voeg, als er bijna geen schuim meer bovenkomt, de soepgroenten, het laurierblad en de peperkorrels toe. Laat de bouillon 3½ uur trekken.
  5. Schep dan het vlees en de groenten uit de bouillon en laat de aardappels erin.
  6. Pluk het soepvlees uit elkaar en bewaar het even.
  7. Pureer de bouillon en giet door een zeef boven een andere pan.
  8. Proef en breng de bouillon op smaak met peper & zout.
  9. Was de kleine aardappeltjes en kook deze in 5-10 minuten gaar (hoe kleiner hoe korter) in gezouten water.
  10. Haal de aardappelen uit het water en laat deze afkoelen.
  11. Snijd van de boven en onderkant van de aardappels een dun plakje af en hol de aardappeltjes uit (gaat makkelijk met een meloen-bolletjesboor, maar kan ook met een theelepeltje).
  12. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en snijd of scheur de groene koolbladeren in verschillende leuke vormen (rond, reepjes, grillige stukjes).
  13. Kook deze koolsoorten apart van elkaar in gezouten water enkele minuten tot ze beetgaar zijn.
  14. Laten uitlekken en breng eventueel op smaak met olijfolie en wat peper & zout.
  15. Proef en breng het geplukte soepvlees eventueel op smaak met wat olijfolie, peper & zout. Doe dit ook met de gekookte koolsoorten.
  16. Vul de aardappeltjes met het vlees en zet ze in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie.
  17. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de aardappeltjes 10-15 minuten in de hete oven.
  18. Breng de bouillon aan de kook. Leg de stukjes kool in de bouillon.
  19. Zet de aardappeltjes in 4 hete diepe borden, schep de bouillon in de borden en leg de bloemkool en groene kool erbij.
  20. Giet de aardappelbouillon erbij en rasp op het laatst de broccoli over het gerecht.

 

Eet smakelijk!

Bron: Deen

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.