Opperdoezer Ronde met varkensreepjes en boontjes

De klassieke aardappel-groente-vleesmaaltijd is nog steeds een topcombinatie. Maak hem iets spannender door een sausje van mosterd en dragon toe te voegen; een heerlijke combinatie met de romige smaak van de Opperdoezer Ronde

Ingrediënten

  • 800 g Opperdoezer Ronde
  • 600 g sperziebonen
  • 1 stuk(s) sanaansjalot
  • 400 g varkensreepjes
  • 2 el dragon
  • 150 ml soja cuisine
  • 30 g boter
  • 2 el water
  • 2 el olijfolie
  • Olie om te bakken
  • 1 el mosterd
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Was de aardappels, snij in gelijke stukken en zet op in gezouten water. Kook gaar in ca. 15-20 minuten vanaf het moment dat het water kookt.
  2. Verwarm de gril voor, voor de aardappels straks (NB als je minder tijd hebt sla je deze stap over en eet je deze nieuwe oogst aardappels gewoon gekookt in de schil, ook heel lekker!).
  3. Haal de steeltjes van de boontjes en halveer ze. Snij de sjalot fijn.
  4. Fruit de helft van de sjalot in een klontje boter. Voeg de boontjes en het water toe. Schep om, dek af en laat zachtjes gaar stoven in 15-20 minuten.
  5. Giet de aardappels af en leg ze op bakpapier op een bakplaat. Plet elke aardappel met een vork plat en besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Schuif gedurende 10 minuten onder de hete grill.
  6. Dep de varkensreepjes droog met keukenpapier. Snij de dragon fijn.
  7. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de reepjes (liefst in delen) op hoog vuur kort aan. Haal ze uit de pan, bestrooi met zout naar smaak en zet even weg op een bordje.
  8. Fruit in het vet van het vlees de andere helft van de sjalot bruin en glazig. Doe de soja cuisine, mosterd (meer kan, naar smaak) en dragon bij de uitjes. Warm goed door en voeg het vlees erbij. Voeg een scheutje water toe om de gewenste dikte saus te krijgen (paar eetlepels), laat nog heel kort pruttelen, breng op smaak met peper en zout en dien op met de aardappels en de boontjes.

 

Eet smakelijk!

Bron: De Krat

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.