Opperdoezer Ronde met tomatenboter en basilicum

Hollandse Opperdoezer Ronde met een Italiaans tintje; simpel maar o zo lekker! Met een paar simpele toevoegingen wordt je Hollandse maaltijd ineens heerlijk Mediterraans.

Ingrediënten

  • 400 g Opperdoezer Ronde
  • 40 g ongezouten roomboter; kamertemperatuur
  • 0,5 tl grof zeezout
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 zongedroogde tomaten
  • Klein bosje basilicum, grote en kleine blaadjes apart

Bereidingswijze

  1. Halveer de aardappelen (schillen niet nodig) en kook ze in water met zout in zo’n 15 minuten gaar. Ze zijn goed als je er met de punt van een mes makkelijk in kunt prikken.
  2. Hak de zongedroogde tomaten zo fijn mogelijk en meng ze samen de uitgeperste knoflook, het zeezout en wat versgemalen peper door de roomboter.
  3. Giet de aardappelen af en roer meteen de boter erdoor. Laat de aardappelen nu een paar minuten met het deksel erop staan.Leg de grote basilicumblaadjes op elkaar, rol ze op en snijd in reepjes. Meng de basilicumreepjes ook door de aardappelen en schep alles dan over op een bord of schaal. Garneer met de kleinere basilicumblaadjes.

Eet smakelijk!

Bron: Le Bistro Aardappelen

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.