Hollandse aardappelen met een Indiaas tintje en geurende kruiden: spannend!
Ingrediënten
800 g Opperdoezer Ronde
1 bloemkool
2 rode uien
1 el gemalen geelwortel (kurkuma)
2 el komijn (djinten)
200 ml kookroom
8 g verse koriander
Keukenspullen:
Ovenschaal (25×30 cm)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijk stukken. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen en bloemkool 10 min. Giet af. Vet de ovenschaal in en doe de aardappelen en bloemkool erin.
Snijd de uien in parten. Meng ze door de aardappelen en bloemkool. Roer de geelwortel en het komijnzaad door de kookroom. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk het roommengsel over de groenten. Bak ca. 25 min. in de oven. Bestrooi vlak voor serveren met de korianderblaadjes.