• 4
  • 30 minuten

Opperdoezer Ronde op traditionele wijze

Dit recept is dé favoriet van de inwoners van het Noord-Hollandse dorpje Opperdoes; alsof er een engeltje over je tong piest, spreekwoordelijk dan. Dit simpele recept heeft niet meer nodig dan Opperdoezer Ronde aardappels en (goede) roomboter; puur genieten!

Ingrediënten

  • Opperdoezer Ronde
  • Roomboter

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappels schoon.
  2. Kook ze in ca. 15-20 min. gaar.
  3. Smelt ondertussen de roomboter.
  4. Giet de aardappels af en leg ze op een bord.
  5. Serveer de aardappels samen met de gesmolten boter in een kommetje.

Eet smakelijk!

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.

Tips

Lekker om te serveren met een frisse salade en een stukje vlees.