Opperdoezer Ronde salade met haring

Deze zomerse salade combineert twee heerlijk smaakvolle ingrediënten in één gerecht; Opperdoezer Ronde en vette haring! Heerlijk als bijgerecht of als licht hoofdgerecht op een warme dag.

Ingrediënten

  • 800 gram Opperdoezer Ronde
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels dille
  • 1 bosuitje
  • 2 zoetzure augurken
  • 1 krop mini romaine
  • 2 Hollandse nieuwe

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappelen schoon onder stromend water en kook ze in de schil in een pan met ruim water met wat zout in twintig minuten gaar.
  2. Laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.
  3. Snijd ze daarna in de lengte elk in zes tot acht parten.
  4. Hak de dille fijn.Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
  5. Snijd de augurken in plakjes.
  6. Maak de blaadjes sla los.
  7. Snijd de Hollandse Nieuwe in ruitjes van drie cm.
  8. Klop in een kom azijn, yoghurt, mosterd en olijfolie met wat zout en peper tot een dressing.
  9. Schep de dille, bosui, augurk en aardappelparten erdoor.
  10. Laat twintig minuten intrekken.
  11. Verdeel de slabladeren over borden en schep de aardappelsalade erop.
  12. Leg de haringruitjes erop.

 

Eet smakelijk!

Bron: Dekamarkt

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.