Opperdoezer Ronde spies van de BBQ

Wist je dat de Opperdoezer Ronde als vastkokend aardappeltje uitermate geschikt is om op de barbecue te bereiden? Deze feestelijke spiesen zijn makkelijk te bereiden en zien er ook nog eens lekker kleurrijk uit!

Ingrediënten

  • 500 g Opperdoezer ronde
  • 3 paprika’s (kleur naar keuze)
  • Peper en zout
  • Olie
  • Kruidenboter
  • Salamiworst (optioneel)

Benodigdheden:

  • Spiesen (ijzeren of saté prikker)

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappels schoon.
  2. Kook de aardappels ca.15 min. voor.
  3. Halveer de aardappels (optioneel)
  4. Snijd de paprika in stukken
  5. Snijd de salamiworst in plakjes (optioneel)
  6. Rijg de aardappels, paprika en eventueel de salamiworst om en om op de spies.
  7. Giet er wat olie overheen en besprenkel met wat peper en zout.
  8. Grill op de BBQ ca. 5-7 min. tot ze mooi goudbruin zijn.
  9. Smelt er eventueel nog een klontje kruidenboter op.

 

Eet smakelijk!

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.