• 4
  • 115 minuten

Opperdoezer Ronde uit de oven

Niets is zo makkelijk dan een ovengerecht; een korte voorbereiding en vervolgens lekker achterover leunen. Dit ovengerecht met Opperdoezer Ronde is zo’n gerecht; serveer met een stukje vlees of vega en geniet!

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe 100 g roomboter in een kom en pers de knoflook erboven uit.
  3. Roer de peterselie, tijm, rozemarijn en citroenschil erdoor en voeg wat zout en versgemalen peper toe. Meng alles goed tot een kruidenboter.
  4. Boen de aardappelen schoon onder stromend water en wrijf met een borstel alleen de loszittende schil eraf. Dep de aardappelen droog en kruis ze op een brede kant over de hele lengte en breedte in tot ca. 1 cm van de onderkant.
  5. Leg de aardappelen in de braadslede, duw ze open en schep in het midden wat kruidenboter.
  6. Snijd de paprika’s in lange repen van 2 cm breed en leg ze tussen de aardappelen.
  7. Schuif de braadslede in het midden van de oven en bak in 35-45 minuten goudbruin en gaar. 

Tips

Lekker bij biefstuk en een salade.