Steak tartare met Opperdoezer Ronde en kappertjes

Wil je je eens een avondje uitsloven in de keuken? Ga dan voor deze steak tartare met Opperdoezer Ronde! Je zult zien dat de pure smaak van de aardappel echt naar voren komt in dit klassieke gerecht; dat is pas écht puur genieten!

Ingrediënten

  • 400 g Opperdoezer Ronde
  • 300 g (kogel)biefstuk van goede kwaliteit
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 el tabasco, naar smaak
  • 1 el Worcestersaus, naar smaak
  • Peper & zout
  • 2 el peterselie, en extra voor garnering
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden of in ringetjes
  • 3 tl kappertjes, grof gehakt
  • 4 eidooiers, biologisch
  • 2 el appelkappertjes
  • Handje mooie sla

 

Extra nodig: kookring of uitsteekring van ca. 9 cm, jampotje voor het eiwit

Bereidingswijze

  1. Schrap de Opperdoezer Rondes en kook ze in ca. 18 minuten net gaar. Giet af en laat 20 minuten afkoelen en snijd in blokjes van 0,5 cm.
  2. Snijd de biefstuk eerst plat in dunne plakken, daarna in smalle reepjes en tot slot in heel kleine blokjes van 0,5 cm.
  3. Klop een dressing van de olijfolie, mosterd en citroensap en breng op smaak met wat tabasco, Worcestersaus, peper en zout. Snijd de peterselie fijn.
  4. Meng 1/3 van de dressing door de aardappelblokjes en 1 el peterselie. Meng dan ook 1/3 van de dressing door de biefstukblokjes, samen met 1 el peterselie, de lente-ui en de kappertjes.
  5. Zet de kookring op een bord en schep er ¼ van de aardappelblokjes in. Maak vlak met de bolle kant van een lepel of vork. Schep er vervolgens ¼ deel van de tartaar op en strijk ook vlak. Maak zo ook de andere borden op.
  6. Breek een ei boven een jampotje om het eiwit op te vangen (gebruik het eiwit voor iets anders) en scheid de dooier van het wit. Leg de dooier voorzichtig op een steak en doe hetzelfde met de andere 3 eitjes. Garneer de steak tartare met de appelkappertjes, wat peterselie, de rest van de dressing en eventueel wat sla.

 

Eet smakelijk!

 

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.