• 4
  • 55 minuten

Taartje van Opperdoezer Ronde en spek

Heb je zin om eens iets anders te maken van aardappelen? Maak dan dit taartje met Opperdoezer Ronde en spek! De gouden combinatie spek en geitenkaas is altijd goed, wat wil je nog meer?

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 14 stuks  Opperdoezer Ronde
  • 40 gram zachte roomboter
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 2 eetlepels verse rozemarijnnaaldjes
  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • 100 gram zachte geitenkaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg op het plastic velletje ontdooien. Boen de aardappelen schoon onder stromend water en wrijf met een borstel de loszittende schil eraf. Halveer de aardappelen, of snijd grotere aardappelen in plakken van 2 cm dik. 
  2. Bestrijk de bodem van de taartvormpjes of ovenschaaltjes royaal met boter. Verdeel suiker, zeezout en rozemarijnnaaldjes over de boter en maal er wat zwarte peper boven. Leg de aardappelen dicht tegen elkaar met de snijvlakken op de boter. Duw spekreepjes tussen de aardappeltjes. 
  3. Verwijder de plastic velletjes van het bladerdeeg en trek de plakjes bladerdeeg iets uit. Spreid ze over de aardappelen uit en duw de rand van het deeg rond de aardappeltjes iets naar beneden. Schuif de taartvormen in de oven en bak de taartjes in 30-35 minuten goudbruin en gaar. 
  4. Neem de taartvormen uit de oven en leg op elke vorm een bord. Pak de vorm met het bord samen vast – gebruik pannenlappen of een theedoek – en keer ze samen. Schud even en laat het taartje op het bord glijden. Doe hetzelfde met de andere taartjes. Verkruimel en strooi de geitenkaas erover.

 

Eet smakelijk!

Bron: Dirk

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.