Tajine met Opperdoezer Ronde, tomaat en merguez worstjes

Combineer de Hollandse Opperdoezer Ronde met de Marokkaanse keuken en ga voor een heerlijke tajine!

Ingrediënten

  • 350 g Opperdoezer Ronde
  • 1 paprika (in repen)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 4 merguez worstjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1,5 tl ras el hanout kruiden
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 2 tl harissa
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 eieren

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappelen (schillen hoeft niet) in kwarten. Kleintjes mogen door de helft.
  2. Verhit wat olie in een braadpan of tajine en bak de merguez worstjes in ongeveer 5 minuten bruin en gaar. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord tot later gebruik.
  3. Fruit de ui zachtjes in de achtergebleven olie gedurende een paar minuten. Voeg dan de knoflook, aardappel en paprikareepjes toe en bak dit nog even mee. Voeg de ras el hanout, kurkuma, harissa en het paprikapoeder toe en roer alles goed om.
  4. Giet de inhoud van het blik tomaten in de pan. Vul het blik daarna voor de helft met water en voeg dit ook toe. Roer alles goed om en doe het deksel op de pan. Laat de tajine 25 tot 30 minuten zachtjes pruttelen totdat de aardappels gaar zijn. Roer af en toe even om.
  5. Snijd de gebakken worstjes ieder in drieën en voeg dit toe aan de tajine. Roer om en laat de tajine nog even zonder deksel pruttelen totdat het vocht iets is ingekookt.
  6. Maak twee kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat de tajine zachtjes pocheren totdat het eiwit gestold is maar de dooiers nog zacht zijn van binnen. Bestrooi de tajine met de gehakte peterselie.

 

Eet smakelijk!

Bron: Le Bistro Aardappelen

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.