• 4
  • 15 minuten + 25 minuten oventijd

Traybake met Opperdoezer Ronde en groenten

Een traybake is het toppunt van de makkelijke maaltijd. Je maakt alle ingrediënten schoon, snijdt ze in gewenste groottes en je legt ze op een bakplaat. Eet deze variant met Opperdoezer Ronde, groene asperges en ei met een stukje vlees of vega ‘on the side’.

Ingrediënten

  • 800 gr. Opperdoezer Ronde
  • 250 gr. champignons
  • 1 rode paprika
  • 200 gr. wortels, bv. bospeen
  • 200 gr. groene aspergetips
  • 1 prei
  • 4 of 8 eieren
  • 2 takjes rozemarijn
  • Grof zeezout
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar, bakpapier is niet nodig.
  2. Boen de Opperdoezer Ronde een beetje schoon en verwijder met de punt van een mesje eventueel vuil uit de pitten. Snijd de aardappels in plakken van circa een halve centimeter. Verdeel de schijfjes aardappel over de bakplaat. Maak de prei schoon en snijd deze in dikke ringen, verdeel ook deze over de bakplaat.
  3. Borstel de champignons schoon en snijd in vieren, kleine champignons kan je halveren. Verdeel ook deze over de bakplaat. Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika in vieren en vervolgens in reepjes, verdeel over de bakplaat. Snijd vervolgens de wortels in dunne plakjes en verdeel ook deze over de bakplaat.
  4. Hussel alles goed door elkaar en leg de groene aspergetips vervolgens bovenop. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak goed fijn met een koksmes, strooi over de bakplaat. Sprenkel er tenslotte ruim olijfolie overheen en kruid met grof zeezout en wat versgemalen peper. Breek vier eieren over het geheel, eventueel kan je vier extra eieren gebruiken als je een grote eter bent.
  5. Schuif de bakplaat 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Zodra de eieren goed gestold zijn en de aardappelplakjes gaar zijn is je traybake met Opperdoezer Ronde, groene asperges en ei klaar. Schep direct van de bakplaat op de borden en smullen maar.

Eet smakelijk!

Bron: Kookidee

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.