Zomers stamppotje met Opperdoezer Ronde

Stamppot alleen in de winter? Echt niet! Dit frisse, Mediterraanse stamppotje met Opperdoezer Rondes is een goed vullende zomermaaltijd. Voeg er wat kleurrijke groentes aan toe en smullen maar!

Ingrediënten

  • 800 g Opperdoezer Ronde
  • 1 kropsla
  • 100 ml halfvolle melk
  • 4 takjes verse tijm
  • 85 g pijboompitten
  • 1 pot zongedroogde tomatenreepjes (320 ml)

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ongeveer 20 minuten in kokend water met 1 theelepel zout. Laat daarna 5-10 minuten goed uitstomen in de pan.
  2. Ris de tijm van de takjes. Rooster de pijnboompitten kort goudbruin in een droge koekenpan. Laat de zongedroogde tomatenreepjes uitlekken (vang de olie uit de pot op!).
  3. Verwijder het hart uit de kropsla en snijd de bladeren in fijne reepjes. Stamp de aardappelen fijn met de melk. Voeg niet alle melk in één keer toe, maar beetje bij beetje tot je de romigheid hebt bereikt die je lekker vindt.
  4. Schep de reepjes sla, de tijm, de geroosterde pijnboompitten en de zongedroogde tomatenreepjes door de aardappelstamp. Voeg voor extra smeuïgheid eventueel een beetje olie uit de pot tomaten toe. Kruid met peper en zout naar smaak.

Eet smakelijk!

Bron: 24Kitchen

Lekker gekookt? Deel het eindresultaat met ons via #kokenmetopperdoezerronde.